recept Groen Geluk

Goddelijk GroenIk hoor regelmatig cliënten, vrienden en familie zeggen dat ze toch echt niet voor zichzelf gaan koken als ze alleen zijn. Waarom niet?, denk ik dan? Ben je het niet waard om een lekkere voedzame, heilzame maaltijd voor jezelf te maken?

Vanavond was ik alleen thuis op vrijdagavond, zoals wel vaker gebeurt. Mijn werkweek was intens. Ik was doodop. En toch ging ik niet op de bank zitten en noch bestelde ik wat comfortfood.

Ik gaf mezelf wat zelfliefde door een muziekje aan te zetten, kaarsje aan, kopje thee. En keek wat er in de groentela lag. Die is bij mij altijd rijkelijk gevuld. Net zoals alle kruiden en specerijen in de keukenkastjes. Zodat ik altijd kan maken waar ik zin in heb op dat moment.

Binnen 20 minuten (ja echt!) had ik een maaltijd gemaakt die zo ontzettend lekker was dat ik maar direct besloot deze post te maken. Met het recept. Eens kijken of die blog net zo snel geschreven en gemaakt is als de heerlijke maaltijd zelf. Want ik wil om 20u aansluiten bij een landelijke meditatie sessie. Mijn manier om de week af te sluiten deze week.

Ga het maken. Voor jezelf. Voor je geliefden. En voel hoe gelukkig dit groen je maakt!

Liefs Philippine

 

Ingrediënten Goddelijk Groen 2 personen.
1 bos groene asperges

1 courgette bio

2 handen vol boerenkool

1 blik Coconut Milk Terrasana 400ml

1 blik kikkererwten*) BioIdea 240g uitgelekt

110g Haverrijst**) biologisch (Willja)

1 zakje Thaise Green Curry Paste van OnOff***)

Roasted Garlic & Pepper van SantaMaria****) naar smaak

1 bio limoen, schil geraspt (zest) en uitgeperst

Kook de 110g haverrijst gaar in 13 minuten, voeg de laatste 7 minuten er de goed uitgelekte en afgespoelde kikkererwten bij.

Snijd ondertussen de houterige onderkant van de groene asperges gooi weg. De rest snijd je in 4 delen, de aspergepunten houd je apart. Courgette in grove blokjes snijden.

In wok beetje milde olijfolie verhitten. De asperges en courgette stukjes toevoegen en mild roerbakken.

Voeg wanneer de haverrijst met kikkererwten gaar is deze na goed uitlekken toe aan de groente in de wok. Vervolgens voeg je de kokosmelk en zakje groene curry pasta toe. Alles goed doorwarmen en mengen. Dan boerenkool toevoegen en nog 3 minuutjes lichtjes laten borrelen.

Voeg de limoenzest en het sap toe en roer nog een keer goed door. De knoflook & peper uit het pepermolentje van Santa Maria voeg je toe naar eigen smaak.

P.S. 1 in het winterseizoen koop ik zakken bio boerenkool en doe die in de diepvries. Dan kan ik daar in de zomer ook gebruik van maken. Maar dit recept werkt ook prima met andere groene groentes zoals broccoli, cavolo nero, paksoi, peulen, sugar snaps.

P.S. 2 ik adviseer mijn clienten dagelijks 500 gram groente verdeeld over 3 maaltijden te eten. Met dit recept zit je voor je diner of lunch helemaal goed.

 

*) Kikkererwten zijn voor mensen met darmproblemen vaak lastig te verteren. En leidt het tot opgeblazen buik of winderigheid. Door een goede bereiding kun je dit voorkomen: Reeds gekookte kiikererwten uit blik of pot heel goed afspoelen tot er geen schuim meer van af komt. Even extra koken in water (in dit geval samen met de haverrijst) en er een halve theelepel natrium-bicarbonaat (te koop als zuiveringszout bij de drogisterij of als baking soda in de supermarkt) bij doen om alle schuimende zeepstoffen op te lossen. Dit heten saponines die de darmklachten veroorzaken.

**) Deze is te koop bij Jumbo. Haverrijst heeft een stevige bite, is eiwitrijk en vezelrijk. En bevat geen gluten. Past dus prima in een voedingspatroon voor mensen met PDS, mensen met overgewicht, en eigenlijk voor iedereen die het beste uit zijn lichaam wil halen door gezond te eten;

***) OnOff spices is een merk dat kruiden en specerijen maakt zonder meuk (conserveringsmiddelen, smaakversterkers, schadelijke E-nummers en dat soort ellende voor je lichaam). Je kunt het o.a. bij de EkoPlaza krijgen. Waarschijnlijk kun je het het ook online bestellen

****) Deze gevulde pepermolen van SantaMaria is te koop bij Jumbo

P.S. mijn lieve vriendin Cilia maakte het recept ook en verving de boerenkool door broccoli. En ze gaf me de tip van de limoenzest. Ze had namelijk niet die lekkere Thaise currypasta van OnOff spices kunnen vinden, dus dan kan de smaak wat vlak zijn.

 

Delen is gezond 🙂Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
Linkedin