Als gediplomeerd Orthomoleculair Therapeut neem ik in mijn persoonlijke adviezen naast voeding en leefstijl ook de mogelijkheden mee van voedingssupplementen en fytotherapie bij het bereiken van jouw doel.

Het kan namelijk nodig zijn om, naast persoonlijk afgestemd volwaardige voeding, extra voedingsstoffen in de vorm van voedingssupplementen in te nemen. Ik bespreek altijd eerst met jou of je hiervoor open staat.
Voedingssupplementen zijn een grotere hoeveelheid vitaminen, mineralen, essentiële vetzuren, eiwitten, enzymen of andere voedingsstoffen zoals bio flavonoïden in geconcentreerde vorm in capsule, tablet of poedervorm die voor specifieke doeleinden worden voorgeschreven.
Want ook al eten we nog zo gezond, we zien dat het gehalte aan vitaminen en mineralen in de voeding de laatste decennia enorm achteruit is gehold. Dit komt onder meer door de huidige intensieve productiemethodieken (waardoor de uitgeputte landbouwgrond nauwelijks nog mineralen bevat die opgezogen kunnen worden door de gewassen die erop verbouwd worden), te vroeg oogsten (waardoor de rijping nog niet is voltooid en het product dus minder vitaminen bevat), het gebruik van bestrijdingsmiddelen, het lange vervoer en opslag vanuit allerlei werelddelen.

Complementaire geneeskunde

De geneeskunde die van voedingssupplementen gebruik maakt heet orthomoleculaire therapie. De orthomoleculaire therapie wordt ook wel complementaire geneeskunde genoemd omdat deze vorm van geneeskunde heel goed samengaat met de reguliere geneeskunde zoals bijvoorbeeld een huisarts die beoefend.

Orthomoleculaire therapie wordt vaak genoemd als een geneeswijze waarbij vooral hoge dosering vitaminen worden gebruikt. Dit is echter niet de hele waarheid. Als blijkt dat je grote tekorten hebt, dan moeten die uiteraard aangevuld worden, maar de voeding is het belangrijkste middel. Voeding is de basis, voedingssupplementen zijn aanvullend. Voedingssupplementen kun je gebruiken zonder dat deze door een arts voorgeschreven hoeven te worden. Ze kennen nauwelijks bijwerkingen en er worden alleen stoffen gebruikt die van nature in onze voeding (horen) voor (te) komen.

Mijn expertise richt zich enerzijds op voeding, leefstijl en zo nodig suppletie. En anderzijds middels EFT Tapping op het verwerken van oude trauma’s, het bevrijden van belemmerende overtuiging en medisch onverklaarbare fysieke klachten. Op deze manier kan ik jou helpen bij zowel het aanpassen van je gedrag dat naar een gezond lichaam leidt, als naar het bevrijden van belastende emoties. Emoties en overtuigingen die vaak voor zorgen dat het heel erg moeilijk is om je ongezonde gedrag aan te passen..

Wil je meer lezen over mijn werkwijze? Klik dan door op deze button:

Werkwijze
Delen is gezond 🙂Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
Linkedin