Zoek jij een Trainer Hormoonfactor in Oegstgeest, Leiden, Katwijk of Noordwijk? Wees welkom in mijn praktijk voeding & vitaliteit.

Alle hormonen zijn ingenieuze lichaamsregulatoren. Je stofwisseling, je slaap, je vruchtbaarheid, je vitaliteit en stresshandling maar ook je vetopslag, je hongergevoel, je energievoorziening, de werking van je darmen, je kunt het zo gek niet bedenken of het wordt door hormonen geregeld. Je hormoon factor controleert zelfs je gedrag en je genen.

Hormonen behoren een bepaald natuurlijk ritme te hebben. Ze worden beïnvloed door een aantal factoren:

  • Jouw dag- en nachtritme;
  • (Kunst) licht en zon
  • Voeding en eetritme
  • Medicijnen
  • Stress
  • Leeftijd
  • Ziekte en ongeval
  • En ja je gelooft het vast bijna niet: je darmflora!

Het is belangrijk om je hormonen in balans te houden en het natuurlijke ritme dat ons lichaam heeft te respecteren met je leefstijl. Ook hebben je hormonen de juiste voedingsstoffen nodig. Hormonen zijn namelijk opgebouwd uit o.a. eiwitten (zoals insuline, leptine, serotonine of dopamine) of uit vetten (zoals je geslachtshormonen). Dan moet je dus wel de goede eiwitten en vetten consumeren. Daarover kan ik je prima adviseren.

Omdat hormonen zo cruciaal zijn, ben ik na het behalen van de opleiding Trainer HormoonFactor van Ralph Moorman (geslaagd met een 9) de tweejarige opleiding psycho Neuro Endocrino Immunologie gaan volgen. En heb ik de HBO totaalopleiding tot darmtherapeut gevolgd bij OrthoLinea. Naast heel veel masterclasses over de darm bij diverse Nederlandse en buitenlandse darmexperts. Tevens volg ik bijscholingen van Barbara Havenith (VrouwenPoli Boxmeer), Rudy Proesmans en Paul Musarella (beiden arts gespecialiseerd in hormonen en anti aging) en Circadian’s Leo van der Zijde. Ik verdiep mij daarnaast op alle mogelijke manieren grondig in de werking van hormonen via congressen, boeken, artikelen en de lezingen. En ik volg de laatste onderzoekspublicaties op ondermeer PubMed, the New England Journal of Medicine, The American Journal of Clinical Nutrition op dit gebied.

Ik weet nu hoe ik op natuurlijke wijze je hormonen die door verschillende oorzaken uit balans zijn geraakt weer terug in evenwicht kan brengen. Door de combinatie van mijn opleidingen heb ik prachtige natuurlijke en krachtige handvaten om middels mijn adviezen voor voeding, beweging, leefstijl en natuurlijke supplementen jouw hormonen in balans te brengen.

Wil je meer lezen over mijn werkwijze? Klik dan door op deze button:

Werkwijze
Delen is gezond 🙂Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
Linkedin