Zo nodig adviseer ik aanvullend onderzoek. Mocht na de intake of in een later stadium het relevant zijn om onderzoek te laten verrichten dan bepaal ik in overleg met jou welk onderzoek en op welk moment dit is gewenst. Ik werk vanuit mijn praktijk rechtstreeks met verschillende hierin gespecialiseerde laboratoria. Afhankelijk van welke waardes gemeten moeten worden bepaal ik de beste methode (bloed, urine, speeksel, ontlasting) en het meest geschikte laboratorium hiervoor. Daar waar mogelijk is verwijs ik voor onderzoek terug naar de huisarts met een begeleidende brief van mij. Wil of kan deze de onderzoeken niet uitvoeren dan gebruik ik de volgende onderzoeken en laboratoria:

Uitgebreide ontlastingonderzoeken, microbioom analyses, ten behoeve van darmdysbiose, kwaliteit darmwand en immuunsysteem in de darmen, lekke darm parameters, darmontstekingen, verteringscapaciteit,  e.d. vraag ik aan bij BioVis Diagnostik.

Ademonderzoek voor het testen van een SIBO, oftewel een bacteriële overgroei van de dunne darm laat ik uitvoeren door Biovis Diagnostik of BioLab London

Hormonale waardes zoals cortisol en DHEA dagritmes of geslachtshormonen waardes worden met speekseltesten gemeten door BioVis Diagnostik

Uitgebreide voedingsintoleranties screenings verricht ik door middel van de Voedingsantigenen screenings van BioVis Diagnostic of de ImuPro testen van ProHealth Medical

Bloedtesten op bloedsuikerproblemen (glucose/insuline, HOMA-index) en healthy aging parameters vraag ik meestal aan bij Hessels+Grob. Op basis van de vingerprik (die ik in mijn praktijk uitvoer) of urinepeespot of kauwwatten (t.b.v meting compleet geslachtshormonen profiel) wordt professioneel alle benodigde labwaardes bepaald.

De volgende onderzoeksmogelijkheden zijn hierbij mogelijk:

  1. Ontlastingsonderzoek voor een groot en breed onderzoeksprogramma of kleine onderdelen daarbinnen (voor specifieke hertesten) zijn mogelijk. Inzicht in gezonde en ziekmakende maag- en darmflora (hoeveelheden, verhoudingen, kwaliteiten van de verschillende bacteriën), candida, gisten, schimmels, parasieten, kwaliteit immuunsysteem en darmslijmvlies, darmontstekingswaardes, indicatie permeabele darm, spijsverteringsenzymen en verteringsvermogen, pH waarde, overgroei bacteriën dunne darm, histamine belasting, glutengevoeligheid, etc. Aan de hand van je symptomen bepaal ik welk onderzoek relevant is.
  2. Bloedonderzoek e/o ademtesten t.b.v. voedingsmiddelen, intoleranties en allergieën.
  3. Bloedwaardes om vitamine-, ijzer- en jodiumstatus en omega 3 index te meten
  4. Bloedwaardes om je totale schildklierwerking te bepalen
  5. Bloedwaardes om het functioneren van je endocriene organen (geslachtshormonen) te bepalen
  6. Speekseltest om je hormonale stress/energiehormoon dagritme (cortisol en DHEA) te bepalen
  7. Haarscreening geeft informatie over mogelijke lichamelijke tekorten aan mineralen en sporenelementen en eventuele belastingen met zware metalen over een langere periode (drie maanden). Klinische klachten als C(hronisch) V(ermoeidheids) S(yndroom), ADHD, ADD, allergieën, haaruitval, huidaandoeningen, reumatische aandoeningen, reeds langer bestaande vage klachten en therapieresistentie kunnen met de haaranalyse verklaard worden.
  8. Healthy Aging Check Up. Deze omvat de allerbelangrijkste criteria die je inzicht geven in je gezondheid. Naast zaken als verhouding omvang taille versus heup en BMI worden cruciale bloedwaarden gemeten.Deze Healthy Aging Check up van € 275,- (incl btw. en laboratoriumkosten) geeft inzage in de volgende waardes:

a. Totaal cholesterol en de verhouding daarbinnen van HDL en LDL cholesterol;
b. de high sensitive C-reactive protein waarde, de hsCRP die aangeeft of er sprake is van ontstekingen waarbij ook de sluimerende laaggradige ontstekingen worden gemeten;
c. Homocysteine waarde
d. Triglyceride waarde
e. Nuchter glucose en de HbA1c waarde
f. Nuchter Insuline waarde

g. HOMA-IR index (verhouding glucose en insuline)
h. BMI (Body Mass Index)

i. Taille-heup ratio een belangrijke indicator voor insuline resistentie en visceraal vet

j. Bloeddruk

Heb je hier interesse in laat me dat dan weten en vraag een Healthy Aging Check Up aan van 30 minuten. Waarna ik in 1uur een persoonlijk advies uitwerk en dit in een vervolgconsult van 45 minuten met u bespreek.

Elk onderzoek heeft zijn eigen prijskaartje en wordt door het laboratorium rechtstreeks aan de client doorberekend.

Een onderzoek kan als nulmeting worden gedaan aan het begin van de behandeling en na de eerste behandelperiode worden herhaald om te kijken welk resultaat is bereikt met jouw persoonlijke voeding- en vitaliteitsadvies.

Of onderzoek kan worden ingezet wanneer blijkt dat er na het toepassen van het voeding- en vitaliteitsadviezen er bepaalde bottle necks blijven bestaan.

Delen is gezond 🙂Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
Linkedin