Bevrijd jezelf van emotionele ballast en belemmerende overtuigingen met EFT Tapping en leidt een ontspannen en stimulerend leven. Dat is wat ik heb ervaren en waarmee ik jou als gecertificeerd EFT coach ook kan helpen! EFT staat voor Emotional Freedom Technique.


 

Vanwege de enorme impact van EFT Tapping op hoe we ons voelen en de gezondheid van ons lichaam en geest heb ik besloten om als orthomoleculair darmtherapeut ook EFT Tapping voor mijn cliënten in te willen zetten en ben ik inmiddels gecertificeerd als EFT practitioner na het volgen van een opleiding voor professionals bij Yvonne Toeset.”

 

Hoe werkt EFT Tapping?

Door te focussen op een negatieve emotie, die een bepaalde gebeurtenis nu nog bij je oproept en tegelijkertijd te tappen op een aantal acupunctuurpunten in je gezicht en bovenlichaam neutraliseer je deze emotie. Dat levert een bevrijdend gevoel op. Je bevrijdt jezelf hiermee van de effecten die gebeurtenissen, recent of uit je verleden, in het nu of uit je jeugd, nog steeds op jou hebben. Bewust of onbewust.

Met tapping maak je gebruik van je vingertoppen en tap je op specifieke acupressuur oftewel meridiaan punten in het lichaam, terwijl je tegelijkertijd denkt aan een specifieke (emotionele) gebeurtenis. Door de combinatie van tappen en het opnieuw ervaren van de negatieve emotie, kun je deze emoties en fysieke sensaties in je lichaam neutraliseren.

De combinatie van deze ingrediënten van de EFT-techniek brengt het energiesysteem in balans en blijkt psychologische stress en fysieke pijn te verlichten.  Herstel van de balans van het energiesysteem stelt het lichaam en de geest in staat om hun natuurlijke helende vermogens te hervatten.  EFT is veilig, gemakkelijk toe te passen en niet invasief.

 

Effect EFT Tapping: bevrijding en ontspanning

EFT tapping bevrijd jezelf van ballast die door allerlei ervaringen bij jou is blijven hangen. Ballast in de vorm van negatieve emoties maar ook in de vorm van fysieke klachten. Je kunt jezelf hiermee bevrijden van (posttraumatische) stress net zoals EMDR dat doet. Waarbij het voordeel van EFT is dat je dit zelf, en waar je ook bent, kunt toepassen. Ook bevrijd je jezelf met EFT van belemmerende overtuigingen.

EFT tapping geeft sowieso een instant ontspannend effect. Wat op zich al een hele verademing is in ons drukke leven van vandaag de dag. Door te tappen op acupunctuurpunten geef je een signaal naar je hersenen dat het veilig en oké is om te ontspannen. Met tapping beklop je 14 punten op het lichaam, ook wel bekend als onze meridianen of energiebanen. Door EFT tapping toe te passen breng je snel je zenuwstelsel tot rust en kom je los van negatieve emoties en fysieke spanningen in het lichaam.

‘’ EFT Tapping helpt je om snel tot resultaat te komen,

is oplossingsgericht en praktisch.

Niet praten, maar tappen’’

 

EFT Tapping Practitioner PhilippineEFT Tapping bevrijdt ons van belastende emoties, maakt nieuwe neuropaden in de hersenen aan, brengt balans in ons energetisch systeem en kalmeert het zenuwstelsel en het zelfhelend vermogen van het lichaam.

Bij tapping maken we gebruik van specifieke (negatieve) gebeurtenissen uit het verleden waaraan een negatieve emotie of fysieke spanning gekoppeld is. Ook negatieve emoties voor toekomstige situaties kun je hiermee verminderen. Zoals bijvoorbeeld faalangst voor een examen, spreekangst voor het geven van een presentatie of angst voor vliegen. Door de juiste woorden te vinden en te focussen op een specifieke gebeurtenis, maken we verbinding met de herinnering of toekomstige gebeurtenis zodat we die in het hier en nu kunnen voelen. Vervolgens neutraliseren we deze negatieve emotie met behulp van EFT tapping.

We neutraliseren de negatieve emotie die je ervaart als je weer (terug) denkt aan dat moment. Het verwijdert de negatieve lading van belastende herinneringen en gedachten. Waardoor je weer vrij in het leven staat. En je jezelf niet meer laat beperken door belemmerende overtuigingen.

Waar kun je EFT tapping voor inzetten?

EFT is breed toepasbaar op uiteenlopende emotionele of psychologische problemen, zoals faalangst, paniek, sociale angsten, fobieën, spreken in het openbaar, stress, lichamelijke klachten, uitstelgedrag, belemmerende overtuigingen, liefdesverdriet, en zelfs voor het verbeteren van (sport) prestaties!

De grondlegger van EFT Tapping, Gary Graig, zegt:

“Try it on everything!”.

Tapping kun je voor bijna alle situaties toepassen:

 • Fysieke klachten die medisch niet verklaarbaar zijn zoals buikpijn, maag- en darmklachten, rugpijn, schouder- en nekklachten, hoofdpijn en migraine.
 • Overgewicht, emotie-eten, eetbuien, spijsverteringsproblemen
 • Behoefte aan een energieker en gezonder leven met meer zelfliefde
 • Angsten, zoals faalangst, sociale angst, spreekangst, vliegangst, paniekaanvallen, fobieën en stress.
 • Laag zelfbeeld, onzekerheid, negatieve overtuigingen
 • Trauma’s, PTSS, nare herinneringen
 • Neerslachtigheid, depressieve gevoelens
 • Innerlijke onrust, conflicten, slapeloosheid
 • Perfectionisme, teveel druk op presteren, burn out

Waar komt EFT Tapping vandaan?

Deze techniek is bij toeval ontdekt door Dokter Roger Callahan. Dr. Callahan bestudeerde naast cognitieve gedragstherapie ook Chinese geneeskunde, specifiek gericht op de werking van de meridianen in het lichaam die ook gebruikt worden bij het toepassen van acupunctuur.

Dr. Callahan behandelde een cliënt voor watervrees. Toen niets meer bleek te werken, kwam hij op het idee om te tappen op een aantal meridiaanpunten op het lichaam die in verbinding staan met specifieke emoties. Tijdens het tappen op deze punten benoemde hij het probleem van de cliënt. Na afloop van de sessie bleek dat het probleem waar zijn cliënt al jaren last van had weg was.

Cary Graig heeft de therapie verfijnd. Zowel Callahan als Craig gingen ervan uit dat negatieve emoties het energiesysteem in je lichaam kunnen verstoren. Met EFT hef je die verstoringen op. Je doet dit zelf door te ‘tappen’: door zachtjes te tikken op bepaalde acupunctuurpunten op je lichaam. Door de combinatie van het uitspreken van je emoties en het tappen worden verschillende hersengebieden geactiveerd. Hierdoor wordt het effect van de behandeling snel vergroot. Naast de behandeling in een gespecialiseerde praktijk kun je EFT ook prima thuis toepassen. Het is een ideale zelfhulptechniek. De zwaardere issues raad ik aan m.b.v. een goede EFT-therapeut aan te pakken.

 

Hoeveel EFT sessies heb je nodig?

EFT-sessies duren 90 minuten en vinden altijd plaats in mijn praktijkruimte in Oegstgeest in het oude klooster Duinzigt. Afhankelijk wat hetgeen is wat je wilt aanpakken zijn drie of meer sessies in staat om jou te bevrijden van emoties en je klachten. EFT-sessies kunnen geboekt worden op maandag, woensdagmiddag en vrijdagmiddag.

Locatie: Duinzigt Meetings & Workspace, Rhijngeesterstraatweg 40D, 2341 BV Oegstgeest

 

Aanbod EFT Tapping voorjaar 2024 nu voor € 399 i.p.v. € 437,50

 • Intakegesprek (telefonisch 30 min n.a.v. vooraf ingevulde intake)

 • 3 sessies van 90 minuten in mijn praktijk te Oegstgeest op maandag of een woensdagmiddag of vrijdagmiddag

 • Alle kennis om EFT als zelfhulptool thuis in te zetten

 • Huiswerktips om na de sessie zelf EFT voort te zetten

Nu tijdelijk voorjaarsactie 2024 voor: € 399,- incl. btw, Losse sessie € 131,25 incl. btw

Interview EFT Tapping

Op YouTube kun je hieronder het interview van Giel Beelen van het Kukuru platform bekijken met mijn EFT mentor en de Nederlandse EFT ambassadrice Yvonne Toeset

 

Intakeformulier EFT Tapping

 

Delen is gezond 🙂Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
Linkedin