Bevrijd jezelf van emotionele ballast en belemmerende overtuigingen met EFT Tapping en leidt een ontspannen en stimulerend leven. Dat is wat ik heb ervaren en waarmee ik jou als gecertificeerd EFT coach ook kan helpen!


Mijn persoonlijke ervaring met EFT Tapping

Voordat ik je vertel wat EFT Tapping is, hoe het werkt en waar je het voor kunt inzetten wil ik graag eerst mijn persoonlijke ervaring met EFT met je delen:

“EFT Tapping is voor mij de gouden oplossing geweest voor het daadwerkelijk veranderen van belemmerende emoties. Emoties die hun oorsprong hadden in mijn jeugd en de trauma’s die ik heb opgelopen. Met vele vormen van psychotherapie kon ik begrijpen waar mijn worstelingen in het dagelijkse leven vandaan kwamen. En leerde ik rationeel vanuit mijn hoofd te bedenken dat dingen waar ik moeite mee had, toch iets anders lagen dan dat ik in eerste instantie dacht.

Mijn gevoel bleef echter onveranderd. Waardoor ik toch telkens weer in dezelfde valkuil trapte. Harder ging werken, harder mijn best doen. Want ik voelde mij niet goed genoeg. Hierdoor kwam ik in de ene burnout na de andere. En uiteindelijk in een depressieve periode. Ik heb van alles geprobeerd aan psychotherapievormen, medicatie, suppletie, voeding & leefstijl voor mijn buik & brein. Er veranderde weinig. Te weinig. In 2020 ben ik begonnen met EFT-therapie bij Yvonne Toeset. De Nederlandse coach in EFT Tapping. Uiteindelijk zijn mijn depressieve periodes definitief verdwenen en voel ik me oprecht bevrijd van belemmerende overtuigingen. Overtuigingen die gevoed bleken door trauma’s in mijn kindertijd.

Vanwege de enorme impact van EFT Tapping op hoe we ons voelen en de gezondheid van ons lichaam en geest heb ik besloten om EFT ook voor mijn cliënten in te willen zetten en ben ik gecertificeerd als EFT-practitioner na het volgen van een opleiding voor professionals bij Yvonne Toeset.”

 

Hoe werkt EFT Tapping?

Door te focussen op een negatieve emotie, die een bepaalde gebeurtenis nu nog bij je oproept en tegelijkertijd te tappen op een aantal acupunctuurpunten in je gezicht en bovenlichaam neutraliseer je deze emotie. Dat levert een bevrijdend gevoel op. Je bevrijdt jezelf hiermee van de effecten die gebeurtenissen, recent of uit je verleden, in het nu of uit je jeugd, nog steeds op jou hebben. Bewust of onbewust.

EFT Tapping
EFT Tapping

Met tapping maak je gebruik van je vingertoppen en tap je op specifieke acupressuur oftewel meridiaan punten in het lichaam, terwijl je tegelijkertijd denkt aan een specifieke (emotionele) gebeurtenis. Door de combinatie van tappen en het opnieuw ervaren van de negatieve emotie, kun je deze emoties en fysieke sensaties in je lichaam neutraliseren.

De combinatie van deze ingrediënten van de EFT-techniek brengt het energiesysteem in balans en blijkt psychologische stress en fysieke pijn te verlichten.  Herstel van de balans van het energiesysteem stelt het lichaam en de geest in staat om hun natuurlijke helende vermogens te hervatten.  EFT is veilig, gemakkelijk toe te passen en niet invasief.

 

Effect EFT Tapping: bevrijding en ontspanning

EFT tapping bevrijd jezelf van ballast die door allerlei ervaringen bij jou is blijven hangen. Ballast in de vorm van negatieve emoties maar ook in de vorm van fysieke klachten. Je kunt jezelf hiermee bevrijden van (posttraumatische) stress net zoals EMDR dat doet. Waarbij het voordeel van EFT is dat je dit zelf, en waar je ook bent, kunt toepassen. Ook bevrijd je jezelf met EFT van belemmerende overtuigingen.

EFT tapping geeft sowieso een instant ontspannend effect. Wat op zich al een hele verademing is in ons drukke leven van vandaag de dag. Door te tappen op acupunctuurpunten geef je een signaal naar je hersenen dat het veilig en oké is om te ontspannen. Met tapping beklop je 14 punten op het lichaam, ook wel bekend als onze meridianen of energiebanen. Door EFT tapping toe te passen breng je snel je zenuwstelsel tot rust en kom je los van negatieve emoties en fysieke spanningen in het lichaam.

‘’ EFT Tapping helpt je om snel tot resultaat te komen,

is oplossingsgericht en praktisch.

Niet praten, maar tappen’’

 

EFT Tapping bevrijdt ons van belastende emoties, maakt nieuwe neuropaden in de hersenen aan, brengt balans in ons energetisch systeem en kalmeert het zenuwstelsel en het zelfhelend vermogen van het lichaam.

Bij tapping maken we gebruik van specifieke (negatieve) gebeurtenissen uit het verleden waaraan een negatieve emotie of fysieke spanning gekoppeld is. Ook negatieve emoties voor toekomstige situaties kun je hiermee verminderen. Zoals bijvoorbeeld faalangst voor een examen, spreekangst voor het geven van een presentatie of angst voor vliegen. Door de juiste woorden te vinden en te focussen op een specifieke gebeurtenis, maken we verbinding met de herinnering of toekomstige gebeurtenis zodat we die in het hier en nu kunnen voelen. Vervolgens neutraliseren we deze negatieve emotie met behulp van EFT tapping.

We neutraliseren de negatieve emotie die je ervaart als je weer (terug) denkt aan dat moment. Het verwijdert de negatieve lading van belastende herinneringen en gedachten. Waardoor je weer vrij in het leven staat. En je jezelf niet meer laat beperken door belemmerende overtuigingen.

Waar komt EFT Tapping vandaan?

Deze techniek is bij toeval ontdekt door Dokter Roger Callahan. Dr. Callahan bestudeerde naast cognitieve gedragstherapie ook Chinese geneeskunde, specifiek gericht op de werking van de meridianen in het lichaam die ook gebruikt worden bij het toepassen van acupunctuur.

Dr. Callahan behandelde een cliënt voor watervrees. Toen niets meer bleek te werken, kwam hij op het idee om te tappen op een aantal meridiaanpunten op het lichaam die in verbinding staan met specifieke emoties. Tijdens het tappen op deze punten benoemde hij het probleem van de cliënt. Na afloop van de sessie bleek dat het probleem waar zijn cliënt al jaren last van had weg was.

Cary Graig heeft de therapie verfijnd. Zowel Callahan als Craig gingen ervan uit dat negatieve emoties het energiesysteem in je lichaam kunnen verstoren. Met EFT hef je die verstoringen op. Je doet dit zelf door te ‘tappen’: door zachtjes te tikken op bepaalde acupunctuurpunten op je lichaam. Door de combinatie van het uitspreken van je emoties en het tappen worden verschillende hersengebieden geactiveerd. Hierdoor wordt het effect van de behandeling snel vergroot. Naast de behandeling in een gespecialiseerde praktijk kun je EFT ook prima thuis toepassen. Het is een ideale zelfhulptechniek. De zwaardere issues raad ik aan m.b.v. een goede EFT-therapeut aan te pakken.

 

EFT Tapping bij voedingsgeneeskunde en darmtherapie

Mijn expertise richt zich enerzijds op voeding, leefstijl en zo nodig suppletie. En anderzijds middels EFT Tapping op het verwerken van oude trauma’s, het bevrijden van belemmerende overtuiging en medisch onverklaarbare fysieke klachten. Want die spelen vaak ook een rol bij een groot scala aan buik- maag en darmproblemen, gewichtsproblemen, eetbuien, voedingsintoleranties, allergieën. Zo is mijn ervaring! Wanneer jij weer bevrijd van belastende emoties kunt leven zullen ook jouw buik, darmen, spijsvertering èn gewicht weer een stuk lichter aanvoelen. En wordt het een stuk gemakkelijker om je voedingspatroon aan te passen als bevrijd bent van allerlei vervelende intoleranties.

 

Waar zet ik EFT Tapping voor in?

EFT Tapping Practitioner PhilippineEFT is breed toepasbaar op lichamelijke klachten die medisch niet te verklaren zijn zoals een groot scala aan maag- en darmklacht. Maar ook uiteenlopende emotionele of psychologische problemen, zoals faalangst, stress, innerlijke onrust, uitstelgedrag, belemmerende overtuigingen, en zelfs voor het verbeteren van (sport) prestaties!

EFT Tapping gebruik ik als therapeut vooral in de volgende situaties:

 • Fysieke klachten die medisch niet verklaarbaar zijn zoals buikpijn, maag- en darmklachten (denk aan prikkelbare darm syndroom, spijsverteringsproblemen, voedingsintoleranties, schouder- en nekklachten, hoofdpijn en migraine.
 • Overgewicht, ondergewicht, emotie-eten, eetbuien, foodcravings
 • Behoefte aan een energieker en gezonder leven met meer zelfliefde
 • Angsten, zoals faalangst, sociale angst, spreekangst, vliegangst, paniekaanvallen, fobieën en stress.
 • Laag zelfbeeld, onzekerheid, negatieve en belemmerende overtuigingen
 • Trauma’s, PTSS, nare herinneringen
 • Neerslachtigheid, depressieve gevoelens
 • Conflicten, innerlijke onrust
 • Perfectionisme, teveel druk op presteren, burn out
 • Slapeloosheid

 

 

EFT-sessies duren 90 minuten en kunnen geboekt worden op woensdagmiddag en vrijdagmiddag.

Locatie: Duinzigt Meetings & Workspace, Rhijngeesterstraatweg 40D, 2341 BV Oegstgeest

 

 

Aanbod EFT Tapping voorjaar 2024 nu voor € 399 i.p.v. € 437,50

 • Intakegesprek (telefonisch 30 min n.a.v. vooraf ingevulde intake)

 • 3 sessies van 90 minuten in mijn praktijk te Oegstgeest op een woensdagmiddag of vrijdagmiddag

 • Alle kennis om EFT als zelfhulptool thuis in te zetten

 • Huiswerktips om na de sessie zelf EFT voort te zetten

Nu tijdelijk voorjaarsactie 2024 voor: € 399,- incl. btw, Losse sessie € 131,25 incl. btw

Interview EFT Tapping

Op YouTube kun je hieronder het interview van Giel Beelen van het Kukuru platform bekijken met mijn EFT mentor en de Nederlandse EFT ambassadrice Yvonne Toeset

 

 

Delen is gezond 🙂Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
Linkedin