“Laat voeding uw medicijn zijn, en uw medicijn uw voeding.”

Dat is in 10 woorden kort en krachtig mijn visie op voeding. De grondlegger van de reguliere geneeskunde wist het al lang: Hippocrates zei het immers al ruim tweeduizend jaar geleden. En dit zei hij ook:

“Wat dan ook de vader van een ziekte is, de moeder is altijd verkeerde voeding.”

Voeding is jammer genoeg in de laatste eeuw en dan vooral de laatste dertig jaar los komen te staan van de natuur. Gemaksvoeding, kant-en-klare voeding geproduceerd in fabrieken met nagemaakte ingrediënten, vitamines, suikers en conserveringsmiddelen waarvan we de namen niet eens meer uit kunnen spreken. Of zoals Loesje het zo mooi met een knipoog zegt:

‘Het Moderne Kookboek: Voeg E631 bij E621.

Mix het vervolgens met E120 en dan 10 minuten in de magnetron.

Loesje.’

 

Voeden in plaats van vullen

Het leek zo mooi, spullen in je keukenkastjes die jaren goed blijven. Pakjes en zakjes die in korte tijd een ‘best lekker’ vullende inhoud op tafel zetten. Kunstmatige suikers.
Het gaat er echter om dat voeding moet voeden in plaats van vullen. En dat voeding geen stoffen moet bevatten die zorgen voor slechte vertering of hormonale verstoringen in ons lichaam. Eten zoals de natuur bedoeld heeft, is wat past bij ons lichaam. Onze genen en onze spijsvertering zijn namelijk de laatste 100.000 jaar gelijk gebleven. Dat kunnen we absoluut niet zeggen van onze voedingsgewoontes en andere gewoontes die onze leefstijl tegenwoordig vormen. Met alle gevolgen van dien.

 

Voeding is persoonlijk

Met mijn vele studies heb ik kennis en inzichten opgedaan die voor velen met een chronisch probleem prachtige handvaten bieden voor een fitte, vitale toekomst. Daarbij adviseer ik je een persoonlijk voedingspatroon.
Bij mij zal je dus geen trendy namen van een dieet terugvinden dat ik je voorschrijf. Of dat nu het ‘Paleodieet’ is, het FitForLife-dieet of welk ander hutsefluts-dieet dan ook. De enige naam die op jouw voedingsadvies komt te staan is die van jou! ‘Je bent wat je eet’ is ook hier van toepassing. Door te weten wat te eten.

 

Voeding als smaakvol medicijn

Door voeding en gewoontes die jouw problematiek aanpakken word jij weer wie je was. Want elke bouwsteen van elke cel uit jouw lichaam kan alleen uit voeding onder de juiste omstandigheden worden gevormd.
Voeding en leefstijl bepalen voor een groot deel de kwaliteit en samenstelling van je lichaam. Je voeding- en leefstijlkeuzes zijn hier dus bepalend. Je moet het voedsel dat je tot je neemt wel letterlijk en figuurlijk kunnen verteren en omvormen tot waardevolle bouwstoffen van dat ingenieuze lijf van je. Ik help je de juiste keuzes te maken en geef je inzicht hoe je ervoor zorgt dat datgene wat je eet zich optimaal omvormt tot energie en bouwstoffen. Daarbij zullen wel wat heilige huisjes omver gaan. Want er is heel wat voeding waarvan we altijd gedacht hebben dat deze gezond is maar het niet blijkt te zijn. Ik heb er een uitgebreide blog over geschreven: 9 voedingsmiddelen waarvan we dachten dat ze gezond zijn maar het niet blijken te zijn. En laat ik vooral niet vergeten te zeggen dat ik je help om dat krachtige medicijn – dat voeding kan zijn voor jouw lichaam – vooral ook heerlijk te bereiden. Want uiteindelijk is eten vooral iets om van te genieten!

 

Doen!

En last but not least wou ik nog even Joe Salama aanhalen. Een geweldige uitspraak die ik aan den lijve heb ondervonden en waar mijn lichaam en geest me erg dankbaar voor zijn:

Je kunt elk verhaal lezen, elke expert raadplegen en elk onderzoek op aarde bestuderen, je zult pas daadwerkelijk begrijpen wat echt eten met je kan doen op het moment dat je dat zelf probeert!

Ik vraag je met liefde, volharding, overtuiging en gevoel te werk te gaan. Het resultaat is heerlijk in alle opzichten. Want werken aan je gezondheid is ook erg lekker. Letterlijk en figuurlijk. Dat beloof ik je!

Vrijblijvende kennismaking?
Delen is gezond 🙂Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
Linkedin