Helemaal van mijn eczeem af ook al zei mijn dermatoloog dat ik er mee moest leren leven (Remy 24jr)

Mijn hele leven heb ik fokking veel last gehad van eczeem en werd mij altijd verteld door de huisarts en dermatoloog dat ik pech had en er maar mee moest leren leven. Dat heb ik dus ongeveer 24 jaar gedaan. In de tussentijd heb ik bijna alle diëten wel een keer geprobeerd, van veganist tot paleo maar lukte het mezelf niet om van mijn eczeem af te komen. Het enige dat ik wist is dat eczeem een signaal van het lichaam was om aan te geven dat er ergens iets niet goed ging. En dus bleef ik zoeken…

Afgelopen winter werd mijn eczeem zo erg dat ik door de bomen het bos niet meer zag. Ik werd gek van de jeuk ook. Gelukkig hoorde ik toen via via over orthomoleculair darmtherapeut Philippine en dat zij misschien wel raad wist met mijn probleem. Prima, let’s go dacht ik toen! Philippine is daadwerkelijk op zoek gegaan naar de oorzaak met behulp van bloed- en ontlastingsonderzoek. Mijn voeding is specifiek aangepast en het immuunsysteem in mijn darmen verbeterd.

Ik had afgelopen winter niet durven hopen dat ik nu na 4 maanden zo’n prachtige huid zou krijgen. En ik zelfs weer voeding kan eten waar ik in het begin nog op reageerde. Ik gun iedereen met eczeem een Philippine die in tegenstelling tot de dermatoloog een echte oplossing biedt in plaats van een medicijn dat alleen de symptomen bestrijdt.

Succesvol en vol goede moed vechten tegen mijn auto immuunziekte (Annet 29jr)

Voordat ik Philippine voor het eerst ontmoette voelde ik me onzeker over mijn lichaam. Ik had net de diagnose SLE (lupus) gekregen en een zware voetoperatie achter de rug m.b.t. mijn aangeboren cerebrale parese. En ook nog eens een aanslag op mijn gezondheid te verwerken gehad door het Noro virus. Ik ben heel blij met wat Philippine nu voor mij betekent. Zeker wat betreft het stabiliseren van mijn gezondheid. Stap voor stap heeft ze mij geleerd hoe ik mijn voeding kon aanpassen. Opdat het ontstekingsniveau in mijn lichaam door voeding kon worden verbeterd. Ik vond het best ingewikkeld. Maar Philippine heeft me veel geleerd. We hebben zelfs samen een supermarktsafari gedaan. Zodat ik nu ook weet waar ik op moet letten als ik iets koop. En waar ik het kan vinden. Nu zijn we aan het werk aan mijn darmen. Omdat 80% van het immuunsysteem in je darmen zit, zo weet ik nu, is het belangrijk bij de aanpak van Lupus om daar verbetering in te brengen. Vanwege de goede resultaten die hierdoor in mijn bloedbeeld te zien zijn, gebruik ik in verleg met de reumatoloog nu nog maar 25% van de oorspronkelijke medicatie. En dat betekent voor mij ook een stuk minder klachten door de bijwerkingen van deze medicijnen.

Ik heb geleerd dat niets in het leven vanzelfsprekend is. Gelukkig zijn er ook gebeurtenissen die lopen zoals tussen mij en Philippine. Vol goede moed, spontaan en succesvol! We gaan door en ik hoop op nog beter. Maar wat gaat het nu toch al goed! Bedankt Philippine en veel succes voor jou. Jouw business werkt voor velen. Ik bewonder jouw kennis en hoe jij dit allemaal coördineert.

Mijn vroeger altijd pijnlijke opgeblazen buik (SIBO) onder controle en energie terug (Lois 27jr)

“Philippine was de eerste persoon die wel kon aantonen dat er iets niet klopte in mijn buik en mij daarbij kon helpen. Waar ik in de reguliere zorg altijd te horen kreeg dat ze niks konden vinden, toonde Philippine aan dat er wel degelijk iets was dat niet klopte. Ze heeft enorm veel kennis op het gebied van een SIBO (bacteriële overgroei in je dunne darm) en blijft zich ontwikkelen in alle vernieuwingen die er elke keer weer zijn. De wereld is nog lang niet bekend met alles wat er kan spelen. Daarbij wil ik ook zeggen dat het traject erg intensief voor mij was en (nog steeds) heel veel impact heeft op mijn leven. Voor iedereen die voor deze keuze staat, maak deze bewust. Je gezondheid zou altijd prioriteit nummer één moeten zijn en tegelijkertijd kan je niet altijd van jezelf verwachten dat dit past in je huidige leven. Ik heb absoluut geen spijt van de keuze die ik heb gemaakt om eraan te beginnen, maar ik heb wel onderschat welke impact het zou hebben op mijn leven. Ik wens je in ieder geval heel veel succes en liefde toe, als je een traject aangaat! Lois

Een nieuwe gezonde voeding- en leefstijl bij borstkanker (Caroline 50jr)

Voordat ik Philippine benaderde met de vraag of ze mij kon helpen was ik extreem moe door mijn kankerbehandelingen. Tijdens die medische behandelingen had ik me wel eens afgevraagd of ik op dat moment al contact op zou nemen, maar de energie ontbrak me. Achteraf gezien had ik dat wel moeten doen, want hoewel ik alles redelijk goed doorstaan heb, had ik me misschien nog beter kunnen voelen!

Toen ik bij Philippine kwam had ik naast de vermoeidheidsklachten ook last van mijn darmen, een soort constante lichte misselijkheid. Binnen twee weken nadat ik met haar begonnen was, mijn voeding had aangepast en supplementen innam, was ik van mijn misselijkheid af! Ook de extreem diepe vermoeidheid was na drie weken weg, waardoor ik tenminste weer een beetje kon beginnen te leven!

Hoewel ik op het eerste gezicht geen enkele aanwijzing had voor glutenintolerantie etc., ben ik me wel veel beter gaan voelen sinds ik gestopt ben met gluten, melkproducten en geraffineerde suikers. En hoewel het me heel ingewikkeld leek om al deze producten te moeten schrappen, is me dat uiteindelijk heel erg meegevallen. Ook mijn gezin moest mee in deze verandering, omdat ik degene ben die kookt. Ze hebben er geen enkel probleem mee gehad. Integendeel: ook mijn man en mijn kinderen voelen zich beter dan voorheen. Bovendien hebben we heel veel nieuwe recepten ontdekt die erg lekker zijn.

Ik ben heel enthousiast over Philippine, ze is een uitermate plezierig en warm mens. Haar kennis over voeding en hoe het ons beïnvloedt is enorm. Het uitgebreide advies dat Philippine geeft, zowel persoonlijk als op papier, en helemaal toegespitst op jouw problemen, maakt het ook makkelijk de ommezwaai te maken naar een gezondere levensstijl.

 

Verlost van kilo’s & kwaaltjes en een rijkdom aan gezondheid & geluk (Linda Eriksen 57jr)

Soms komen er mensen op je pad, waar je later dankbaar voor bent. Maar waarvan je in eerste instantie niet goed weet wat de bedoeling is. Philippine kwam op mijn pad omdat we gaan samenwerken in de CYOU winkel. In onze winkel vind je alles wat je nodig hebt om persoonlijk leiderschap verder te ontwikkelen. Philippine gaat in onze winkel masterclasses geven over vitaliteit door voeding, leefstijl en darmen.

Ik werd gelijk getroffen door de kennis en passie van Philippine over voeding. Nu dacht ik dat ik zelf ook best wel het een en ander over voeding wist. En goed en gezond aan het eten was. Oké ik was in de loop van de jaren behoorlijk wat aangekomen. Maar ja… dat was (tot dan toe) makkelijk te negeren. Maar het OMEGA10 zaadje was gepland. Met frisse tegenzin (en na eens echt goed in de spiegel te hebben gekeken) ben ik samen met Philippine mijn reis begonnen om beter, gezonder en bewuster te gaan eten.

22 (!!) kilo is er inmiddels af. Maar wat nog veel beter is, is dat mijn gezondheid ook met sprongen vooruit is gegaan. Mijn (te) hoge bloeddruk is gezakt naar die van een jonge meid, mijn energiepeil is een stuk hoger, en mijn vitaliteit is behoorlijk toegenomen. Ook ben ik verlost van allerlei kwaaltjes die ik voor lief was gaan nemen: allergische reacties op oorbellen, pijn aan m’n knieën bij traplopen, moeilijk kunnen opstaan als ik op de grond zat, zwemmertjes in mijn ogen. Eigenlijk voel ik me een stuk gelukkiger! Het enige nadeel van de behandeling is dat ik een nieuwe garderobe heb moeten aanschaffen 😉

Soms duurt het even voor je het door hebt, maar nu ben ik heel blij dat Philippine op mijn pad is gekomen. Het pad dat leidt naar een gezonder en gelukkiger leven. Ik denk dat ik voorlopig nog even naast haar blijf lopen.

 

10 kilo lichter en geen last meer van diverticulitis! (Bernadette 57jr)

Ik heb diverticulitis (instulpingen in je darm) waar ik al eens aan geopereerd was maar nog steeds veel pijnklachten, ontlastingsproblemen en daarnaast wilde ik graag een aantal kilo afvallen. Ik heb eigenlijk al sinds mijn jeugd problemen met mijn darmen en mijn gewicht gehad. Ik vind het leuk om te koken, sport regelmatig en wandel graag in de duinen. Natuurlijk wil ik graag genieten van mijn leven en daar past pijn en weinig energie zeker niet bij. Mijn verwachtingen waren zeer hoog omdat de buikklachten zo dusdanig erg waren dat het mij hinderde in mijn dagelijks leven.

Philippine heeft mij met haar kennis en begrijpbare uitleg heel goed geholpen om een juiste balans te vinden in voeding en ik weet nu dat gezond eten ook heel lekker kan zijn. Het resultaat was een zeer snelle verbetering van mijn klachten, al binnen 3 weken waren mijn buikklachten verdwenen en ook de kilo’s vlogen eraf. Zelfs de persoon die mijn buikmassages verzorgt merkte al binnen twee weken op dat er behoorlijk wat was veranderd! k ben zeer tevreden met het resultaat ik ben nu bijna 10 kg lichter, mijn ontlasting verloopt soepel en mijn darmen zijn pijnvrij, wat wil je nog meer!

 

Mijn zoontje was vaak ziek en moe. Nu is hij een ander kind: Weg buikpijn, weg eczeem, welkom energie! (moeder van Bram 5 jr)

Onze vijfjarige zoon was van jongs af aan erg gevoelig. Hij had als baby vaak last van zijn darmen en veel eczeem. Ook was zijn energieniveau opvallend laag. Hij wilde vaak gedragen worden en dweilde na een schooldag over de grond van vermoeidheid. Toen hij dat jaar ook nog eens iedere maand een virus meepakte en koorts had, waren we zoekende naar een passende behandeling. Toevallig (of niet 😊) kwam ik precies in die periode in gesprek met Philippine en dit voelde direct goed en betrouwbaar aan. We hebben de sprong in het onbekende gewaagd en hier geen moment spijt van gehad. Onze zoon knapte binnen een paar maanden ontzettend op. Zijn eczeem nam af, geen buikpijn meer, normaal ontlastingspatroon en bovenal een fit en energiek kind die niet meer (nu anderhalf jaar na start behandeling) ziek is geweest. Het begin was best intensief, omslag in dieet en alle voedingssupplementen, maar de map die we meekregen was zeer compleet, waardoor je goed op weg geholpen wordt. Philippine heeft een heel persoonlijke en betrokken aanpak en weet ook het kind op een respectvolle en prettige wijze bij de behandeling te betrekken. Onze zoon voelde zich echt serieus genomen, hoe jong hij ook nog was. Door de gedegen uitleg heb je het idee dat Philippine goede kennis van zaken heeft en weloverwogen diagnostiek inzet en een behandelplan maakt.

 

Stabiele bloedsuikerspiegel en meer energie (Bertien 39jr)

‘Binnen een week kon ik al terecht bij OMEGA10 praktijk voor voedingsgeneeskunde, waar ik heen ging omdat ik graag een stabielere bloedsuikerspiegel wilde. Ik vond het vervelend dat ik heel vaak honger had, waardoor ik zeker elke 2 tot 3 uur iets moest eten, omdat ik mezelf anders echt niet goed voelde. Ik kreeg ook steeds meer last van energiedips op de dag. Waardoor ik weer iets ging eten en uiteindelijk ik een buikje kreeg.

Ik had het idee dat ik al gezond at met veel volkorenproducten en groenten, maar het advies was om daar meer goede vetten en eiwitten bij te gaan eten en dit advies had effect. Ik vond het fijn dat er uitgebreid is gekeken naar mijn eetgedrag en dat ook andere klachten werden meegenomen in het gesprek. Ik was bijna verbaasd hoe simpel het eigenlijk bleek om met een ander voedingsadvies dan de schijf van vijf waarvan we allemaal denken dat het gezond is, je schommelende bloedsuikers in balans te krijgen. En daarmee mijn oude energieniveau en taille-omvang terug!

De recepten vond ik heel handig en ook al heb ik ze dan niet gebruikt, ze hebben mij wel geïnspireerd en een beeld gegeven van wat ik allemaal kan eten.’

 

Zonder medicijnen verlost van mijn hooikoorts (Coert 58jr)

Wat fijn is aan Philippine van Omega10 is dat zij met veel enthousiasme en kennis je begeleidt met voeding en tips hoe je je probleem anders dan met medicijnen aan kunt pakken. Bovendien weet ze precies welke supplementen je kunnen helpen om goede resultaten te boeken.
Al vanaf mijn kindertijd had ik namelijk last van hooikoorts. Jarenlang had ik behoorlijk wat medicijnen geslikt en dat vond ik eigenlijk wel een prima oplossing. Totdat ik op een gegeven moment ook in de winter niesbuien kreeg… Hooikoorts tijdens de winter? Dan moet het toch (ook) iets anders zijn. Ik ben mij toen gaan oriënteren op ‘alternatieve oplossingen’ en kwam op een gegeven moment in contact met Philippine. Zij wees mij erop dat andere voeding (met name géén gluten), in combinatie met bepaalde supplementen goed zouden kunnen helpen. En dat bleek ook het geval! Al na twee weken merkte ik dat mijn hooikoorts minder werd. En ik was ook niet meer moe van de medicatie. Ik heb nu alweer een groot aantal jaren nagenoeg geen last meer van hooikoorts. Als ik op een zonnige dag in de lente vier uur op mijn racefiets zit, dan wil ik er nog wel eens er kort even last van hebben maar vergeleken met vroeger is dat verwaarloosbaar.

 

Een lichaam dat fit is en klaar voor een nieuw leventje (Yvonne 36jr)

‘Toen ik een afspraak maakte wilde ik mezelf gewoon weer beter voelen, want ik had diverse klachten en afvallen of zwanger worden was niet eens perse het doel.

Bij OMEGA10 praktijk voor voedingsgeneeskunde heeft Philippine mij super geholpen, ze legt alles in duidelijke taal uit en je krijgt geweldig veel informatie mee die je thuis op je gemak kunt nalezen. Met heel veel goede tips en lekkere recepten. Ook heb ik een darmtherapie bij Philippine gevolgd omdat daar blijkbaar een oorzaak zat van mijn energieprobleem. Het bleek dat ik een candida in mijn darmen had. Ik heb na het volgen van de adviezen meer energie, mijn psoriasis is stukken verbeterd en ik ben toch aardig wat gewicht kwijt. En als kers op de taart ben ik nu ook nog zwanger geworden! Terwijl ik daarvoor best wel wat hormonale problemen had. Het fijne vind ik ook dat ik ook een vertrouwd gevoel heb bij Philippine en dat is heel wat anders dan eerdere ervaringen die ik heb gehad. Ze wist ook als één van de eerste dat ik zwanger was geworden.

Ik ben super tevreden met hoe het gaat en de supplementen die ik nu tijdelijk gebruik tijdens mijn zwangerschap helpen mij daar ook bij. OMEGA10 praktijk voor voedingsgeneeskunde is een aanrader voor iedereen die zijn voedingspatroon wil aanpassen om zich beter te gaan voelen, zijn spijsvertering te verbeteren en een gezond vruchtbaar lichaam te krijgen. De uitgebreide voeding- en leefstijladviezen en recepten die je krijgt helpen daar zeker bij. En vooral de deskundige en tegelijkertijd zeer warme begeleiding van Philippine.

 

Meer energie en ik voel me beter in mijn lijf na een burn-out (Paulien 28jr)

Ik kreeg een paar maanden geleden een burn-out en heb ik contact gezocht met Philippine van OMEGA10 praktijk voor voedingsgeneeskunde. Mijn moeder had een paar keer een lezing van haar bijgewoond en was zeer onder de indruk van haar kennis. Ik vond het prettig dat Philippine behalve professional ook ervaringsdeskundige is van deze problematiek en dat maakte voor mij de stap om begeleiding te zoeken bij een orthomoleculair therapeut kleiner. Een week na het slikken van een paar geadviseerde supplementen begon mijn conditie te verbeteren en dit zal deels het natuurlijke herstel zijn, maar ik denk zeker dat de adviezen van Philippine daaraan hebben bijgedragen. Ze heeft me ook doorverwezen voor een EMDR therapie waardoor ik me inmiddels bevrijd voel van een enorm belastend trauma uit mijn jeugd. Door Philippine heb ik nu stappen gezet waardoor ik voel dat ik het beste in mezelf naar boven haal. Haar voedingsadviezen en supplementen ondersteunen me enorm. Ik heb weer meer energie en ben weer lekker aan het paardrijden en ik zou deze vorm van begeleiding waarbij aandacht wordt gegeven aan voeding, leefstijl en suppletie aan iedereen met een burn-out aanbevelen. Ik ga nu aan de volgende stap beginnen: darmtherapie. Omdat daar ook een belangrijke bijdrage aan mijn burn out zit.

Delen is gezond 🙂Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
Linkedin