Slapeloosheid. Neerslachtigheid. Boosheid. Eetbuien. Vermoeidheid. Schommelende bloedsuikers. Overgewicht. Vocht vasthouden. Vet opslaan rondom je middel. Of juist op je bovenbenen en billen. Onvruchtbaarheid, menstruatieklachten of een heftige menopauze. Het zijn allemaal signalen van je lichaam die je vertellen dat je hormonen uit balans zijn.hormonen slaap

Daarbij kan het gaan om de zogenaamde vrouwelijke hormonen als oestrogeen en progesteron maar ook het meer mannelijke hormoon testosteron. Of je vitaliteitshormoon cortisol kan je parten spelen omdat het niet het goede dag- en nachtritme heeft. Of je hormoon insuline dat zorgt voor je energievoorraad en je vetopslag reguleert. Een uitgebreide anamnese helpt mij om een beeld te krijgen van welke factoren jouw hormonen uit balans hebben gebracht.

Hormonen zijn ingenieuze boodschappersstofjes die ongelofelijk belangrijk zijn voor allerlei functies. Je lichaam reguleert de verhouding tussen de hormonen afhankelijk van jouw situatie en behoefte. Het is een dynamisch proces dat constant in beweging is. En dat constant goed gevoed moet worden. Met de juiste voeding want hormonen worden uit voeding gemaakt. En met de juiste leefstijl die aansluit op ons natuurlijke ritme waarin onze hormonen worden geproduceerd.

 

Voeding en leefstijl als medicijn

Goede voeding en een vitale leefstijl vormen de basis van onze gezondheid. Voeding en leefstijl zijn van invloed op onze energie-aanmaak, onze structuur, onze stofwisseling en zelfs ons gedrag. Zijn je hormonen uit balans door het bioritme van je leefstijl of een verkeerde voedingswijze? Ons lichaam doet niets zonder reden, als je je lichaam geeft wat het nodig heeft, geef jij je lichaam de mogelijkheid om je hormonen in balans te brengen en weer gezond en vitaal te worden.

OMEGA10 geeft na een uitgebreide anamnese persoonlijk voedingsadvies en leefstijltips die er op gericht zijn om je hormonen te voeden en in het juiste ritme te krijgen. Hormonen worden namelijk gemaakt vanuit hetgeen wij eten, zoals de juiste vetten en eiwitten. En ze worden geproduceerd in het ritme van onze leefstijl.

OMEGA10 heeft de kennis in huis om vanuit de wetenschappelijke achtergrond van de voedingsgeneeskunde zoals de klinische Psycho Neuro Endocrino Immunologie en Trainer Hormoonfactor het precaire samenspel te overzien tussen je spijsverteringsstelsel, je hormoonstelsel, je immuunsysteem, je zenuwstelsel en je psyche. Deze kennis helpt mij de juiste diagnose te stellen en vervolgens een op jouw klachten afgestemd persoonlijk advies voeding en vitaliteit te geven. Zodat je hormonen weer in balans komen.

Lees verder op Trainer Hormoonfactor

 

Delen is gezond 🙂Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
Linkedin