Lezing Bloedsuikerspiegel in Balans

Kenmerken voor wisselende bloedsuikers zijn ‘vage’ klachten zoals vermoeidheid, beverigheid, zuchten en gapen, zweten, spiertrekkingen, depressies en duizeligheid. Kun je niet langer dan 2 tot 3 uur zonder iets (kleins) te eten? Moet je dan wat eten omdat je anders trillerig wordt, je niet goed meer kunt concentreren? Of word je dan geïrriteerd, humeurig? Last van nervositeit, rusteloosheid? Als je deze symptomen herkent kan dit het gevolg zijn van teveel wisselende bloedsuikers. Teveel schommelende bloedsuikers blijken een link te hebben met chronische aandoeningen zoals acne, darm en spijsverteringsproblemen, diabetes, insuline-resistentie, hart- en vaatziekten en kanker. Het is dus cruciaal om je bloedsuikerspiegel in balans te houden. Dat komt je energieniveau ten goede. En je gezondheid!

 

BloedsuikerBalans OMEGA10

De lezing Bloedsuikerspiegel in Balans kan in overleg worden ingepland op locatie of in een speciale sessie voor u persoonlijk aan huis.

Philippine Borgers van OMEGA10 praktijk voor voedingsgeneeskunde, geeft wetenschappelijk onderbouwde handvaten uit de voedingsgeneeskunde en praktische eet- en leeftips om je bloedsuikers en insulineniveaus te optimaliseren.

Tijdens deze lezing hoor je alles over hoe bloedsuiker (glucose) en insuline werkt in je lichaam. En krijg je antwoord op praktische vragen als: Hoe vaak moet je eten, wat moet je eten, wat zijn verantwoorde tussendoortjes, hoe zit het met eten en sporten? Wat zijn de belangrijkste meetcriteria om te laten checken in je bloed of dat er iets mis is met je bloedsuikers en insuline.

Niet alleen voor je energieniveau is het belangrijk om je bloedsuikerspiegels op niveau te houden. Ook is er een direct verband met o.a. vetopslag in de taille, ongezonde cholesterolniveaus, verhoogde bloeddruk, insulineresistentie, hormonale problemen, slapeloosheid (of juist erg slaperig na het eten) en zelfs kanker. Genoeg reden dus om een stuiterend bloedsuikerritme tot rust te brengen.

AzzurroLezingPubliek

 

In aanvulling op de lezing organiseer ik op verzoek van een groep van minimaal 6 personen de foodworkshop Bloedsuikerspiegel in Balans.

Heb je interesse in deze lezing of foodworkshop?

Ik kan deze voor een door jou georganiseerde groep houden. Op je werk met collega’s, thuis met je vriendinnen, op lokatie in jouw netwerk, vereniging, etc.  Stuur een mail via mijn contactpagina of geef je vraag, verzoek door via het ‘Stel je vraag’-formulier rechtsboven op deze pagina.

 

Delen is gezond 🙂Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
Linkedin