Strooi jodium over je soep

Jodium is een belangrijke grondstof voor je schildklier hormoon dat je basis stofwisseling goed houdt. Nu we gelukkig steeds minder brood gaan eten is het goed op andere manieren jodium toe te voegen als smaakmaker. Ik gebruik het uit natuurlijke bron om m’n soepen, sauzen en vinaigrettes op te peppen. Namelijk uit zeewier dat enorm rijk is aan jodium.

CourgetteSoep_ZeewierZeewier wordt al eeuwen door Chinese geneeskundigen gebruikt om schildklierzwelling tegen te gaan. In Europa wordt sinds de 18e eeuw zeewier tegen schildklierproblemen aanbevolen. Het helpt tegen schildklieraandoeningen omdat er veel jodium in zit. Het werkt als medicijn bij een te traag werkende schildklier of hypothyreoïdie. Struma of kropgezwel wordt tegengegaan met deze smaakvolle zeegroente. Behalve jodium zit er ook vitamine A, magnesium, kalium en ijzer in. Ook zitten er polysacchariden in zeewier die fucoidanen worden genoemd. Deze stoffen zorgen voor antivirale en ontstekingsremmende werkingen in het lichaam. Een ander medicinale eigenschap van zeewier is dat het de vorming van geoxideerd cholesterol voorkomt. Hierdoor blijven de wanden van de bloedvaten gevrijwaard van plaque of cholesterolafzettingen. Op deze manier voorkomt zeewier aderverkalking en verhoogde bloeddruk.

 

GezondeSmaakmakersSoep

Hier het recept van courgette-spinaziesoep die je rijkelijk kunt bestrooien met zeewier. Het geeft een heerlijke ziltige smaak. Hoef je ook niet zoveel zout te gebruiken.

 

Recept courgettesoep

1 prei
2 el kokosolie extra vergine
2 courgettes
2 groentebouillonblokjes Hügli Cenovis (zonder MSG, gist of gluten)
250 g verse spinazie
0,25lr kokosroom
Salade du Pecheur
1 a 2 el p.p. Hennepzaad

Fruit grote prei in ringen in 2el kokosolie;
Voeg 2 in stukken gesneden courgettes toe en roer om;
Voeg 0,75lr kokend water toe en 2 groentebouillon blokjes van
15min zachtjes koken;
Voeg 250g verse spinazie en 0,25l kokosroom toe en laat even doorwarmen;
Met staafmixer pureren en op smaak brengen met Salade du Pecheur (zie foto dat is een zeewiermengeling) Herbamare dat ook jodium bevat en paar eetlepels Hennepzaad.

 Salade du Pecheur van het merk Lima te koop bij reformzaken of online bij PuurMieke

 

Delen is gezond 🙂Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
Linkedin