Zelf gezonde bonbons maken voor de feestdagen

Met pure ingrediënten die goed voor je lijf zijn maak je in minder dan 10 minuten zelf gezonde bonbons om je gasten verantwoord mee te verwennen. Niet alleen voor de feestdagen maar voor elk moment waar je extra lang en puur van wilt genieten.

 

Met de feestdagen in het vooruitzicht worden we overladen met producten en boodschappen die ons verleiden om extra feestelijke gerechten op tafel te zetten. De een gaat uitgebreid de keuken in, de ander wil er zo min mogelijk tijd doorbrengen maar wel iets speciaals op tafel zetten en weer een ander wil vooral verantwoorde keuzes maken. Om al deze wensen te combineren heb ik daarom voor iedereen een super eenvoudig recept voor zelfgemaakte bonbons die werkelijk smelten op je tong. Met pure ingrediënten die goed voor je lijf zijn, en waar je slechts max. 10 minuten voor nodig hebt. Deze pure cacao bonbons zijn heerlijk bij een kopje koffie of thee als afsluiting van je feestelijke maaltijd.

Zelf gezonde bonbons maken_OMEGA10

Door de toevoeging van bijenpollen, gember, cacaonibs en maca krijgt je gezondheid ook nog eens een boost. Met deze feestelijke chocolade bonbons maak je in een handomdraai iedereen aan tafel blij.

Ik geloof dat dit het meest simpel te maken verwengerecht is dat ik in mijn recepten-assortiment heb. Het enige dat je hoeft te doen is alle ingrediënten zachtjes te laten smelten in een pannetje op een laag vuur. Daarna giet je de substantie in een siliconen vorm waar je ijsblokjes mee maakt en laat je het even hard worden. Je haalt ze vlak voordat je ze wilt nuttigen uit de diepvries, laat ze een paar minuutjes op kamertemperatuur komen. Wanneer ze van binnen nog gekoeld zijn en smelten op je tong vind ik ze het lekkerst. Ik wens je heerlijke stressloze feestdagen met veel genietmomenten met je geliefden!

 

Ingrediënten

5 el kokosolie extra vergine

4 el pure cacaopoeder (ongezoet)

15 gram rauwe cacaonibs, fijngevijzeld of in koffiebonenmolentje fijngemalen

1 el cacaoboter

2 el kokosbloesemsuiker

1 el koudgeslingerde honing

6 el kokosroom

3 el bijenpollen

2 tl gemberpoeder

1/2 tl vanille essence

1 tl macapoeder (kan ook zonder)

snuf himalayazout of zeezout

siliconen ijsblokjes bakje of bonbonvorm (o.a. te koop bij Blokker of Action)

 

 

Verwarm alle ingrediënten – behalve 1 van de 3 eetlepels bijenpollen – op een zeer laag vuurtje in een pannetje met dikke bodem tot de kokosolie is gesmolten. Haal het pannetje van het vuur en meng alles goed een drietal minuutjes door elkaar totdat alles goed is opgelost en vermengd. Giet dan de geurige substantie in een siliconen bonbonsvorm of ijsblokjesbakje. Strooi de bijenpollen erover voor een mooi feestelijk effect. Laat de vorm een uurtje in de vriezer. Totdat de inhoud hard geworden is. Je kunt de bonbons er dan makkelijk uit drukken voor gebruik. Vlak voordat je de bonbons wilt consumeren haal je ze uit de vriezer en presenteer deze op een mooi schaaltje. Hoe langer je ze op kamertemperatuur laat komen hoe zachter of dat ze worden. Als ze nog wat koud van binnen zijn, smelten ze heerlijk op je tong.

Delen is gezond :-)Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedIn