Ik heb er bewust voor gekozen om mijn tarieven voor iedereen laag te houden en onafhankelijk van een verzekering of beroepsvereniging te werken. In de praktijk krijgen de meeste cliënten slechts een klein deel vergoed. Vaak niet meer dan €20 per uur. Onderzoeken en supplementen die uiteindelijk de grootste kostenpost vormen, worden helemaal niet vergoed. Door geen enkele verzekeraar.

Mijn werkwijze en mijn tarief dat ten opzichte van gelijk geschoolde en gekwalificeerde praktijken veel lager ligt, geeft mijn cliënten drie belangrijke voordelen:
1. De client betaalt een meer dan marktconform tarief. Ik hanteer een uurtarief in 2017 van slechts €57,85 excl btw, (€70,- incl btw.) Terwijl gelijkwaardige praktijken uurtarieven hanteren tussen de €80 en €175. En daarnaast ook nog eens marges rekenen op supplementen. Terwijl ik gebruik maak van de goedkoopste supplementleverancier in Nederland zonder dat ik daar verdiensten uit haal. De client betaalt voor de adviezen en services. En krijgt de beste supplementen tegen de laagste tarieven aan huis bezorgd.
2. De client en niet de verzekeraar bepaalt hoeveel consults gewenst zijn. De meeste cliënten zijn bij mij trouwens geholpen met een intake en 2 tot 3 consultsessies. Dit komt ondermeer doordat ik mijn adviezen compleet op papier uitwerk die de client in een map ontvangt.
3. De client krijgt de beste therapie. Niet de therapie die wordt voorgeschreven door protocollen.

Bovendien vind ik het belangrijk dat een client op kwalitatieve gronden voor mijn consults kiest. En niet omdat deze consults toch wel vergoed worden door de verzekeraar. Om de therapie te laten slagen is het belangrijk dat de client zelf zijn verantwoordelijkheid neemt en bereid is aanpassingen te doen in zijn of haar voedings- en levensstijl.

Delen is gezond :-)Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedIn